Onze werkwijze

 

Iedere installatie is anders en de mogelijkheden zijn afhankelijk van onder meer: de beschikbare ruimte op uw dak of grondstuk, de zoninstraling, de oriëntatie van het dak, het energieverbruik en schaduwval. Wopereis voorziet dan ook in maatwerk, zodat voor iedere situatie een passende oplossing geboden kan worden. Hieronder vindt u meer informatie over de werkwijze van Wopereis.

 

WopereisSolar2

 

Pv-systeem op maat

Om u te voorzien van een vakkundig advies neemt Wopereis eerst hoogte van uw situatie. Daarbij wordt eerst gekeken naar de hoeveelheid energie die u met zonnepanelen wilt opwekken en of er voldoende ruimte beschikbaar is om de zonnepanelen op te plaatsen.

De jaarlijkse energieopbrengst van het pv-systeem is van vele factoren afhankelijk. Daarbij kunt u o.a. denken aan de zoninstraling op locatie, installatiehoek t.o.v. de zon, schaduwval op de zonnepanelen en de specificaties van de componenten. Wopereis maakt gebruik van PV*SOL, een simulatiesoftware die alle bovenstaande factoren meeneemt in de berekening van de energieopbrengst van het systeem.

In PV*SOL wordt uw woning of bedrijfspand 3D-ingetekend en om rekening te houden met schaduwval op de zonnepanelen worden ook de omliggende gebouwen en bomen in het ontwerp geplaatst. Daarna wordt de opstelling van de zonnepanelen bepaald en ontstaat ook direct het beleggingsplan voor de installatie. In PV*SOL wordt vervolgens een simulatie uitgevoerd aan de hand van twee databases: één met weerskundige data en de andere met merken en types componenten. Wopereis verzekert u daarmee van een professionele calculatie van uw energieopbrengst, zodat u vooraf precies weet hoeveel energie de installatie u gaat opleveren.

 

Financiële haalbaarheid

Bij investeren in zonnepanelen speelt de financiële haalbaarheid een belangrijke rol. Wopereis maakt daarom ook een uitgebreide berekening van het financiële rendement dat het pv-systeem zal leveren. Daarbij wordt rekening gehouden met de energieopbrengst, uw energietarief en mogelijke subsidies of fiscale voordelen. 

 

WopereisSolar3 

Montage en installatie 

De pv-systemen van Wopereis worden geplaatst door ervaren montageteams, waarbij tijdens de installatie rekening wordt gehouden met o.a. VCA, NEN en TÜV richtlijnen. Wopereis verzorgt het complete montage en installatieproces voor u: bevestiging van de zonnepanelen, kabelwerk, installatie van de omvormer en netaansluiting. Nadat de installatie is aangesloten kunt u direct gebruik maken van uw duurzaam opgewekte energie.

 

Monitoring en onderhoud

Monitoring van een pv-systeem houdt in dat u de energieopbrengst van het pv-systeem kunt controleren. Deze kan worden gemeten doordat de omvormer wordt verbonden met het internet. Daardoor kunt u via een speciale applicatie, die u via smartphone, tablet en pc kunt gebruiken, op ieder moment van de dag zien hoeveel energie het pv-systeem levert. Daarnaast kunnen technische storingen kunnen dankzij monitoring eenvoudiger worden verholpen.

Gezien de levensduur van een pv-systeem, die min. 25 jaar bedraagt, biedt Wopereis ook voordelige onderhoudscontracten aan. Daarbij heeft u de keuze uit verschillende lengtetermijnen en opties, zoals kwaliteitsinspecties, opbrengstcontroles en reiniging van de zonnepanelen. 

 

WopereisSolar4